تست MMPI
تست MMPI با نام دیگر تست شخصیت چند وجهی مینه سوتا یکی از معروف ترین تست های روانشناسی در دنیا می باشد که تعداد بسیاری از افراد در آن شرکت می کنند، این آزمون اختلالات روانی که در شخصیت افراد نهفته شده است را مشخص می کند و باعث می شود که افراد در پی رفع مشکلات خود بر آیند، در ادامه این مقاله با مشاوران تیم آکو در کرج همراه باشید تا با تست MMPI بیشتر آشنا شوید.
روانشناسان از این آزمون برای تشخیص بیماری های روانی مراجعه کنندگان و شدت آن ها استفاده می کنند، روانشناسان با توجه به پاسخ های مراجع به بررسی و تحلیل این آزمون می پردازند و با نتیجه ای که به دست آمده دست به انتخاب نوع درمان برای مراجع می پردازند، این تست با سیستم های کامپیوتری نیز تفسیر می شود اما بررسی توسط روانشناس و پزشک نیز بسیار دقیق تر می باشد.
تاریخچه تست MMPI
تست شخصیت مینه سوتا بیش از 80 سال پیش توسط دو روانشناس بالینی در آمریکا طراحی شد، این دو روانشناس از اساتید دانشگاه مینه سوتا می باشند که یکی از دانشگاه های بسیار معتبر می باشد، این تست نیز یکی از تست های روانشناسی می باشد که علارغم کاربرد بسیار زیادی که دارد دارای نقص نیز می باشد.
این ازمون در ابتدا بیش از هزار سوال بود اما پس از گذشت سال های زیادی تغییرات بسیاری بر روی آن اعمال شد و به تبع آن تعداد این سوالات کاهش یافت تا این که در سال 1967 کانن سوالات این آزمون را به 71 سوال رساند، او ادعا داشت که این آزمون قدرت تشخصیی همانند فرم بلند این ازمون را دارد.
انواع تست های MMPI
امروزه این ازمون به سه شکل متفاوت ارائه می شود که برای نوجوانان و بزرگسالان قابل استفاده می باشد، یک نسخه از این ازمون مختص نوجوانان و دو نسخه دیگر برای بزرگسالان می باشد.
2 – MMPI
2 – MMPI فرم اصلی آزمون مینه سوتا می باشد که 567 سوال بلی یا خیر در آن طراحی شده است، آزمودنی با توجه به تجارب و علایق و شخصیتی که دارد یکی از این سوالات را انتخاب می کند، این تست بیشتر از دو نسخه دیگر مورد استفاده قرار می گرد، مدت پاسخگویی به سوالات این آزمون بین 60 تا 90 دقیقه می باشد.
RF – 2 – MMPI
این نسخه، نسخه کوتاه شده و جدید شده فرم اصلی آزمون مینه سوتا می باشد، این نسخه در سال 2008 طراحی شد و مورد استفاده قرار گرفت، این نیز آزمون نیز مانند نسخه اصلی آن با بلی یا خیر پاسخ داده می شود، زمان پاسخگویی برای این ازمون بین 35 تا 50 دقیقه می باشد.
A – MMPI
این نسخه مختص نوجوانان می باشد زیرا که نوجوانان در سن بلوغ ممکن است رفتارهای ناهنجاری از خود نشان دهند این آزمون می تواند میزان مشکلات نوجوانان را بررسی کند، آزمودنی های این ازمون تنها باید 14 تا 18 سال داشته باشند.
مقیاس های تست MMPI
فرم اصلی تست MMPI دارای 10 مقیاس بالینی و 3 مقیاس روایی می باشد که در نسخه 71 سوالی آن دو مقیاس حذف شده است، در هر کدام از این مقیاس ها ویژگی هایی وجود دارد که باید با توجه به آن ها روش درمانی برای فرد مشخص شود، در ادامه با مقیاس های تست MMPI آشنا خواهید شد.
مقیاس های روایی
در این آزمون 3 مقیاس روایی وجود دارد که به شرح زیر می باشد:
مقیاس L (دروغ پردازی)
افرادی که در این مقیاس نمره بالایی می گیرند عمدتا قصد دارند از خود تصویر ایده آلی را نمایش دهند، این افراد بیشتر افرادی هستند که سطح تحصیلات آن ها پایین می باشد و در اجتماع نیز پرستیژ اجتماعی بالایی ندارند به همین دلیلی سعی می کنند تصویر بهتری از خود را ارائه دهند.
مقیاس F (نابسامدی)
افرادی که در این قسمت نمره بالایی می گیرند افکار آشفته ای دارند، این افراد در مقیاس های بالینی نیز حتما نمرات بالایی خواهند گرفت زیرا نمی توانند افکار خود را ثبات ببخشند، به مسائل اجتماعی علاقه ای ندارند.
مقیاس K (اصلاح)
این مقیاس یکی از مهم ترین مقیاس های روایی می باشد که فرد در برابر ارائه رفتار های نا به سامان خود مقاومت می کند، این مقیاس تقریبا شبیه مقیاس L می باشد اما از آن دقیق تر عمل می کند.
مقیاس ؟(نمی دانم)
این مقیاس از فرم کوتاه شده آزمون مینه سوتا حذف شده است و تعداد سوالاتی که آزمودنی پاسخ نداده است را مورد بررسی قرار می دهد، اگر آزمودنی بیش از 30 سوال را پاسخ نداده باشد این ازمون نامعتبر حساب می شود.
مقیاس های بالینی
در فرم اصلی آزمون مینه سوتا 10 مقیاس بالینی وجود دارد که هر کدام از آن ها با علائمی همراه می باشد، در فرم کوتاه شده این آزمون دو مقیاس مردانگی – زنانگی و درونگرایی اجتماعی حذف شده است، در ادامه با مقیاس های بالینی تست MMPI آشنا خواهید شد.
مقیاس هیپوکندری (HS)
بالا بودن نمره در این مقیاس مشخص کننده خودبیمار انگاری فرد می باشد، چند ویژگی در این مقیاس شکایت بدنی و قدرت تصمیم گیری می باشد، این افراد بیش از اندازه به جسم خود توجه می کنند و همیشه نگران بیمار بودن خود هستند.
مقیاس افسردگی (D)
افرادی که در این قسمت نمره بالایی دارند ویژگی هایی مانند بی ارزشی، نا امیدی و … را تجربه می کنند، تعداد افرادی که در این مقیاس نمره بالایی می گیرد بالا می باشد و ممکن است نیاز به مصرف دارو داشته باشند.
مقیاس هیستری (Hy)
بالا بودن نمره در این قسمت شکایت های روان تنی را بالا برده است، این افراد از سردرد، سر گیجه، بی حالی و … شکایت دارند و اگر در شرایط سختی قرار بگیرند ممکن است واکنش های عجیبی نشان دهند.
مقیاس انحراف اجتماعی ـ روانی (Pd)
این مقیاس میزان ارتباط برقرار کردن صحیح افراد را اندازه گیری می کند، نمره بالا در این مقیاس میزان سازگاری فرد را در اجتماع نشان می دهد، این افراد دائما از همه افرادی که در اطرافشان هستند شکایت دارند، بی احترامی می کنند و تهمت می زنند، در اجتماع به رسوم اجتماعی توجهی ندارند.
مقیاس مردانگی ـ زنانگی (Mf)
در این مقیاس هیچ بیماری اندازه گیری نمی شود و تنها نقش های جنسیتی زنانه و مردانه در این مقیاس مورد بررسی قرار می گیرد، زنانی که تحصیلات بالا دارند در این مقیاس نمره پایین و مردانی که تحصیلات بالا دارند در این مقیاس نمره بالایی را کسب می نمایند.
مقیاس پارانویا (P)
نمره بالا در این مقیاس علائم بالینی شدیدی را شامل می شود که حتما به بررسی دقیق یک روانشناس نیازمند است، این افراد علائمی مانند بدبینی، سوء ظن، هذیان، احساس خود بزرگ بینی، حساسیت های عجیب و غریب و … را از خود نشان می دهند.
مقیاس ضعف روانی (Pt)
این افراد همیشه احساس خستگی و بی حالی دارند، بالا بودن نمره این مقیاس به شدت مرتبط با اضطراب می باشد.
مقیاس اسکیزوفرنی (S)
بررسی این مقیاس روانی در صورت بالابودن نمره فرد بسیار حائز اهمیت می باشد، افرادی که در این مقیاس نمره بالایی را کسب می کنند هذیان و توهم و افکار عجیب و غریبی دارند، ممکن است به اتفاقات اطرافشان هیچ واکنشی نداشته باشند و کاملا حالت های عاطفی خود را از دست دهند.
مقیاس هیپومانیا (Ma)
نمره بالا در این مقیاس باعث تحریک پذیری، ولخرجی، پرش افکار، ثابت نبودن افکار، حواس پرتی و … می شود.
مقیاس درونگرایی اجتماعی (Si)
این افراد از مهارت اجتماعی پایینی برخوردار هستند، نمی توانند با افرادی که در اطرافشان هستند ارتباط بگیرند و کم رویی در وجود این افراد نهفته شده است.
مزایای شرکت در آزمون MMPI
- این آزمون شهرت بسیار زیادی در نظام روانشناسی دارد و کاربرد آن نیز بسیار زیاد می باشد.
- این ازمون تا به امروز به 50 زبان زنده دنیا ترجمه شده است و مورد استفاده قرار گرفته است.
- آزمون MMPI باعث می شود تا آزمودنی با برخی ویژگی هایی که باعث رنجش او شده است اشنا شود و در صدد رفع آن برآید.
- روانشناسان و مشاوران با توجه به این ازمون می توانند مشکلات فرد را شناسایی کرده و روش درمانی خود را برای برطرف نمودن این بعد از شخصیت فرد انتخاب نمایند.
- وجود مقیاس های روایی این ازمون باعث شده است که آزمون مینه سوتا در بین ازمون هایی قرار گیرد که اعتبار بالایی دارد.
ازمون مینه سوتا در چه مواردی مورد استفاده قرار می گیرد؟
شرکت در این ازمون می تواند کاربردهای زیادی داشته باشد، برخی از کاربرد ها (مشاوره خانواده – شناخت شخصیت فرد مورد نظر – مشاوره برای امور قضایی – انتخاب بهترین درمان – مشاوره قبل و بعد از ازدواج – تست ازدواج MMPI – مشاوره قبل از استخدام – ازمون شخصیت شناسی) می باشد.
ازمون شخصیت شناسی با تیم مشاوره آکو در کرج
در این مقاله به معرفی یکی از تست های شخصیت شناسی پرداختیم، همانطور که می دانیم این تست ها کمک بسیاری به بهتر شدن شرایط زندگی ما می کند به شرط آن که پس از تشخیص در صدد رفع مشکلات خود برآییم، خیلی از مشکلاتی که در زندگی ما وجود دارد ناشی از اهمیت مسائل روانشناختی می باشد که به آن ها بی توجهی می کنیم، برای آشنایی بیشتر با شرایط شرکت در این ازمون ها می توانید با شماره 02633408944 تماس حاصل فرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید