آزمون چند محوری بالینی میلون
پرسشنامه MCMI یا پرسشنامه چندمحوری بالینی میلون در سال 1977 توسط تئودور میلون طراحی شد، این آزمون یک پرسشنامه خود سنجش می باشد که جنبه هایی از شخصیت را مورد بررسی قرار می دهد، این آزمون یکی از پرکاربرد ترین آزمون های دنیا می باشد که می تواند جایگزین آزمون MMPI نیز باشد، در ادامه این مقاله با مشاوران اکو همراه باشید تا با آزمون چند محوری بالینی میلون بیشتر آشنا شوید.
آزمون MCMI یکی از پر استفاده ترین آزمون ها بالینی در میان روانشناسان و مشاوران می باشد و تنها برای بزرگسالان بالای 18 سال قابل استفاده می باشد، افرادی که می خواهند در این ازمون شرکت نمایند باید حداقل سواد را داشته باشند و افرادی که کمتر از کلاس هشتم سواد دارند نمی توانند در این آزمون شرکت نمایند.
آزمون میلون
آزمون میلون یک آزمون 175 سوالی می باشد که ازمودنی در جواب این سوالات باید یکی از گزینه های صحیح یا غلط را انتخاب نماید، معمولا زمان پاسخگویی به این سوالات 30 دقیقه می باشد و پس از اتمام زمان پاسخگویی و تفسیر این آزمون 29 مقیاس بالینی مشخص می شود و فرد تا حدودی با مسائلی که دارد رو به رو خواهد شد.
روانشناسان از این تست در زمانی که مشاوره قبل از ازدواج نیز می دهند نیز استفاده می کنند، زیرا برخی اختلالات و شمکلاتی که فرد در وجود خود دارد با انجام این تست مشخص خواهد شد، گاهی می بینید که فردی مشکوک به یک اختلال می باشد و برخی نشانه های بالینی در وجود او هست، انجام این تست توسط فرد خیلی زودتر از یک مصاحبه بالینی مشاور را به نتیجه می رساند.
مقیاس های تست میلون
تست میلون دارای 14 مقیاس اختلالات تشخیصی و 10 مقیاس علائم بالینی می باشد که هر کدام از آن ها با ویژگی هایی می توانند در تشخیص مشکلات به فرد کمک کنند، تشخیص این مشکلات می تواند به بهتر شدن کیفیت زندگی فرد کمک کند، در ادامه با این مقیاس ها آشنا خواهید شد.
مقیاس های مرتبط با اختلالات شخصیتی به دو شکل خفیف و شدید ظاهر می شوند، این اختلالات اختلالاتی می باشند که هر کدام ویژگی های خاصی را در فرد به وجود می آورند و ممکن است زندگی فرد را در تمامی ابعاد (روابط اجتماعی – شغلی – عاطفی و …) مختل کند.
مقیاس های اختلالات شخصیتی
شخصیت وابسته
اختلال شخصیت وابسته اختلالی می باشد که فرد وابستگی بیش از اندازه ای به فرد دیگر پیدا خواهد کرد، این افراد نیازمند تکیه کردن به دیگران هستند وروابط بسیار محدودی نیز دارند، این افراد رفتار های خشک و غیر قابل انعطافی دارند، رفتار خشک آن ها سپری برای ضعف آن هاست زیرا آن ها در شرایط مختلف نمی توانند به تنهایی از پس مسئولیتی که به آن ها داده شده است برایند.
شخصیت نمایشی
این افراد درگیر توجه طلبی هستند و تمام تلاش خود را می کنند تا در چشم دیگران بسیار جذاب و اغواگر به نظر برسند، روابطی که تجربه می کنند اکثرا سطحی می باشد، هیجان و تحریک پذیری در این افراد بسیار بالاست و سریعا می توانند با دیگران یک رابطه پر رنگ و لعاب را شروع کنند و به همان اندازه سریع هم از آن خسته می شوند.
شخصیت روان گسیخته
روان گسیختگی یکی از سخت ترین اختلالات روانشناختی می باشد که درمان ان اصلا کار راحتی نیست، این اختلال دارای توهم شنیداری و جنون آمیز دارند و رفتارهای عجیب و غریب از خود نشان می دهند، درمان این بیماران در ابتدا تنها با دارو ممکن است.
شخصیت اجتنابی
این افراد از قضاورت دیگران به حد وحشتناکی می ترسند به همین دلیل هم تا آن جا که می توانند از جمع ها و روابط اجتماعی زیاد دوری می کنند، این افراد اعتماد به نفس پایینی دارند و از این که دیگران نسبت به آن ها دید منفی داشته باشند به حد زیادی می ترسند، البته که این افراد دوست دارند ارتباطات اجتماعی گسترده ای داشته باشند اما از ترس این که در نگاه دیگران چه ویژگی دارند دوری کردن را انتخاب می کنند.
شخصیت افسرده
افسردگی یکی از اختلالات بسیار شایعی می باشد که تاثیر بسیار منفی زیادی نیز در زندگی افراد می گذارد، این افراد ویژگی هایی مانند احساس بی ارزشی، گناه و ناتوانی، نا امیدی، بی قراری، غمگینی بسیار زیاد، رفتارهای پرخاشگرانه، رفتارهای نا عادلانه با خود و … دارند.
شخصیت منفیگرا (تهاجمی منفعل)
همان طور که از اسم این اختلال مشخص است این افراد بسیار منفی باف هستند و به عنوان یک فرد بدخلف و عصبی در جامعه ظاهر می شوند، این افراد احساسات منفی خود را بیشتر در عمل نشان می دهند، این رفتارها در زندگی شخصی فرد و در روابط بیرون نیز برای او مشکل ساز خواهد بود.
شخصیت خودشیفته
افرادی که این اختلال را دارند خود را بسیار مهم و فوق العاده تصور می کنند، تصور آن ها بر این است که بسیار ویژگی ها خاصی در آن وجود دارد و دیگران باید آن ها بپرستند و هیچ ایرادی بر آن ها وارد نیست، آن ها تحمل هیچ انتقادی را ندارند و کاملا رفتار های خود را به جا و به حق می دانند.
شخصیت ضداجتماعی
افراد ضد اجتماعی شخصیت بسیار عجیبی دارند، آن ها دائما دروغ می گویند و بدبین هستند، به هیچ عنوان مسئولیت پذیر نیستند و برای وقت دیگران ارزش قائل نمی شوند، خود را در تمامی موارد به حق می دانند و حقوق دیگران را پایمال می کنند، از کارهای اشتباهی که می کنند پشیمان نمی شوند و در واقع وجدان اخلاقی در آن ها دیده نمی شود.
شخصیت تهاجمی
این افراد دائما در حال شکایت کردن هستند و نمی توانند افراد بالاتر از خود را ببینند، دائما از دیگران شکایت دارد که زندگی بر وفق مرادش نیست و غر می زند، خواسته های خود را به صورت منطقی بیان نمی کند و حرف عملش یکی نیست.
شخصیت اجباری (کمالگرا)
افراد کمال گرا افرادی هستند که انتظار دارند تمام کارها به صورت دقیق و کامل انجام شوند و شاید حتی نتوانند به دلیل اینکه مطمئن نیستند کاری را تمام می کنند اصلا آن را شروع نمی کنند، این شخصیت ممکن از جنبه های مثبت و منفی زیادی داشته باشد.
شخصیت خودسرزنشگر
این افراد دائما عملکرد خود را زیر سوال می برند و از تمام کارهای خود ناراضی هستند، این افراد بسیار فکر می کنند و دچار نشخوار فکری هستند، این ها دائما اشتباهات کوچک خود را بزرگ می شمارند.
شخصیت اسکیزوتایپال
این افراد افکار بیمارگونه ای دارند و درمان آن ها به راحتی نیست، این افراد شخصیت بهم ریخته ای دارند و ممکن است گفتار و رفتار عجیب و غریبی از خود نشان دهند، این اختلال در مردان بیشتر از زنان دیده می شود.
شخصیت مرزی
این افراد ناپایداری خلقی شدیدی دارند و در هیجانات خود ثباتی ندارند، از این افراد نیز رفتار های عجیب و غریب بسیاری دیده می شود، این افراد ممکن است هر لحظه یک واکنشی نشان دهند، لحظه ای افسرده و لحظه ای تندخو، لحظه خنده رو و لحظه ای تکانشی باشند.
شخصیت پارانوئید
افراد پارانوئید بسیار بدگمان هستند، این افراد دائما فکر می کنند دیگران نقشه برهم زدن زندگی آن ها را دارند و کاملا منفی باف هستند، این اختلال شخصیت می تواند زندگی فرد را به طور کامل تحت تاثیر قرار دهد زیرا این افراد به هیچ کسی اعتماد ندارند و دائما یگران را تحت نظر می گیرند.
مقیاس های مربوط به سندروم بالینی
- اضطراب
- اختلال روان تنی
- اختلال دوقطبی (شیدایی)
- افسرده خویی
- وابستگی به الکل
- وابستگی به مواد
- اختلال استرس بعد از سانحه (PTSD)
- اختلال فکر
- افسردگی اساسی
- اختلال هذیان
تست میلون یا MCMI دارای 5 مقیاس روایی می باشد که پاسخ هایی که فرد بدون توجه آن ها را انتخاب کرده است مشخص شده است، این آزمون بسیار علمی است و برای تشخیص های قبل از ازدواج بسیار کارساز می باشد.
تست شخصیت شناسی با مشاوران آکو در کرج
آزمون های شخصیت شناسی راه تشخیص راحت تری برای اختلالات روانی می باشد، وجود اختلالات در وجود یک فرد می تواند زندگی فرد را مختل کند و ارتباطاتی که می تواند در محیط جامعه یا فعالیت های شغلی برای فرد ایجاد شود را به چالش بکشد، تشخیص هر چه سریع تر این اختلالات می تواند مشکلات بسیاری که برای فرد پیش می آید را حل کند زیرا برخی از این اختلالات اگر تشدید پیدا کنند حل کردن آن ها دیگر کار راحتی نیست.
دیدگاهتان را بنویسید